Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι απειλητική για τα δάση

Εκδήλωση για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων έγινε την Κυριακή στη Σελασία

Από τη συζήτηση στη Σελασία
Από τη συζήτηση στη Σελασία
Στη Σελασία, την έδρα του δήμου Οινούντος, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων από την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις φυσικές καταστροφές. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Δημητρόπουλος, μέλος της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ και Δασάρχης Μολάων, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η καπιταλιστική ανάπτυξη σήμερα γίνεται πιο άγρια και πιο απειλητική και για τα δάση της χώρας» και το μέγεθος της απειλής φαίνεται «αν καταγραφούν όλες οι αγοραπωλησίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αποτυπωθούν στους αντίστοιχους χάρτες σε όλη τη χώρα». «Γι' αυτό, ο αγώνας για την προστασία των δασών και τη δασοπονική ανάπτυξη της χώρας είναι συνυφασμένος με τον αγώνα κατά του καπιταλισμού, πρέπει να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος», υπογράμμισε.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Θεόδωρος Σταθάκης, πρόεδρος της κοινότητας της Αράχοβας, που κάλεσε τους νέους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη των λίγων δασών που έχουν απομείνει στα χέρια τους, καθώς το κράτος για συγκεκριμένους λόγους είτε αδιαφορεί είτε δηλώνει ανίκανο.

Από την πλευρά τους, ο Βαγγέλης Βαλιώτης, δήμαρχος Οινούντος επεσήμανε πως «για εμάς ήταν μεγάλη τιμή όταν η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ αποφάσισε να εντάξει όλο το δυναμικό της, μέλη, στελέχη, φίλους και οπαδούς, στην υπηρεσία της λαϊκής οργάνωσης της αντιμετώπισης της πυροπροστασίας κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007. Οταν δηλαδή μπήκαν μπροστά στην κατάσβεση των πυρκαγιών, στην οργάνωση αυτής της προσπάθειας, με πυροφυλάκια, με φύλαξη, με καταστολή. Πιστεύουμε ότι είναι ένα δείγμα το πώς το ΚΚΕ αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις - μάλιστα αυτό φάνηκε και στην περιοχή μας - και γι' αυτό οι δεσμοί της με το ΚΚΕ είναι έτσι πολύ ισχυροί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ